domingo, 22 de mayo de 2011

Resenya: de la Declaració

Resenya: de la Declaració


Fitxa tecnica

Títol: La Declaració
Títol Original: The Declaration
Autor: Gemma Malley
Editorial: Salamandra
Data de Publicació: Setembre 2008
Pàgines: 256
Enquadernació: Cartoné
ISBN :978-84-9838-180-1

Sinopsis

Em dic Anna i no hauria d'estar aquí. No hauria d'existir. Però existeixo.
Any 2140, Anglaterra. La creació d'un fàrmac contra l'envelliment ha permès vèncer la malaltia i la mort. Per tal d'evitar la superpoblació del planeta, es fa la Declaració, llei fonamental que prohibeix a les parelles tenir fills. Les persones que neixen malgrat aquesta llei es denominen Excedents i no tenen dret a viure en el món dels Legals, però, ensinistrats correctament, poden ser molt valuosos com a mà d'obra esclavitzada.
Anna té quinze anys i és una Excedent. Despullada del seu cognom, del seu passat i reclosa en un centre d'internament, la seva vida es redueix a treballar dur per convertir-se en Empleada Impecable. No obstant això, l'arribada d'un misteriós jove anomenat Peter donarà un gir radical a la seva vida, fins al punt de fer trontollar el sinistre ordre social que l'arrogància i la cobdícia de l'home han creat.
Opinió personal

Aquest llibre enganxa perquè és una história dura que diuen que els nens no tenen dret a viure. Durant la história és veu una evolució de la protagonista que li havien ensenyat que no es mereixia viure per ser el que era. És una história que mai saps com acabarà pel final tan impactant que té.

No hay comentarios:

Publicar un comentario